nieuws

Techniek – Eerste huis in Nederland geïsoleerd met Multipor

Geen categorie

Het nieuwe isolatiemateriaal Multipor is voor de eerste keer toegepast in Nederland, in een 105 jaar oude woning in Haarlem. De architect wilde in eerste instantie geen wandisolatie aan de binnenzijde, omdat deze het leefklimaat zou kunnen aantasten. Het massieve, mineraalhoudende Multipor is echter ademend.

Techniek – Eerste huis in Nederland geïsoleerd met Multipor

Multipor is een onbrandbaar isolatiemateriaal met een hoge drukvastheid; vergelijkbaar met cellenbeton. Het bevat echter meer afgesloten cellen met stilstaande lucht. Het materiaal is hierdoor zeer isolerend, maar toch licht van gewicht en steenachtig.De isolatieplaten kunnen binnen en buiten worden toegepast.

De platen bestaan uit kalk, cement, zand en water. Bij de productie wordt niet meer energie verbruikt dan strikt noodzakelijk en het materiaal kan volledig worden hergebruikt. 

www.xella.nl

Reageer op dit artikel