nieuws

Project – Nieuwbouwproject Kroonenburg in Zaandam gestart

Geen categorie

In de groene wijk Vennenbuurt in Zaandam ontwikkelt Zaan Kristal, een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie ZVH en Kristal projectontwikkeling, het nieuwbouwproject Kroonenburg. Eind mei is de bouw van het complex officieel gestart.

Kroonenburg-1.jpg

Het ontwerp van KOW Architectuur omvat ruime appartementen, eengezinswoningen, twee penthouses, commerciële ruimtes en parkeervoorzieningen. Het Erasmushuis, het verzorgingstehuis van Evean, vormt het hart van het project. De woningen worden hieromheen gebouwd met de appartementengebouwen op de hoeken, waardoor de suggestie van een burcht ontstaat. Binnen deze ‘burcht’ worden grote binnentuinen aangelegd met daaronder parkeervoorzieningen voor de bewoners. 

Kroonenburg-2.jpg

Ook het fenomeen duurzaam is niet vergeten. De woningen worden verwarmd door het duurzame energiesysteem koude- en warmteopslag van Eneco Energie. In de zomer wordt koud water uit de bodem gebruikt om de woningen te koelen. Doordat de zon een deel van de energie levert, wordt bespaard op fossiele brandstoffen. 

Kroonenburg-3.jpg

BAM Woningbouw hoopt het complex in de loop van 2009 op te leveren.

www.kristal.org

www.woneninkroonenburg.nl

Reageer op dit artikel