nieuws

Interieur – Sensueel in plaats van streng

Geen categorie

Leder is altijd populair geweest in de meubelindustrie. Dit jaar wordt het materiaal met meer lef en creativiteit dan ooit toegepast, getuige de nieuwe ontwerpen op de Salone del Mobile in Milaan.

Interieur – Sensueel in plaats van streng

Zo maakte de Franse ontwerper Patrick Norguet voor producent Fasem twee bijzondere stoelontwerpen, waarin de ambachtelijke lederbewerkingstechnieken van het Italiaanse meubelmerk met nieuwe technieken zijn verenigd. Norguet wilde proberen lederen zitmeubelen te maken met een sensuele, subtiele uitstraling, door de flexibiliteit van de koeien-huiden tot het uiterste te testen. In het ontwerp van Bend is een lange lap leder over een stalen frame heen gedrapeerd alsof het een sjaal is en voor de stoel Rest vormen de stiksels in het leder een decoratief patroon, dat doet denken aan gecapitonneerde meubels.  

www.fasem.it

Reageer op dit artikel