nieuws

Interieur en hergebruik

Geen categorie

Bij opgaven op het terrein van hergebruik is nauwelijks uit te maken waar interieur begint en architectuur ophoudt. Dat betoogde Evelyne Merkx op de bijeenkomst die de redactie van de Architect tijdens de 100 % Design voor haar lezers had georganiseerd.

Interieur en hergebruik

Merkx lichtte het thema van hergebruik toe aan de hand van haar eigen werk, dat varieert van de verbouwing van een piepkleine zolderverdieping in de Amsterdamse Jordaan tot de omvangrijke nieuwbouw voor de Raad van State in Den Haag.

Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect betoogde, dat er door hergebruik veel meer werk is voor interieurarchitecten, maar dat van hen ook andere expertise wordt gevraagd. Ze moeten zich niet alleen uitspreken over meubels en afwerking, maar in toenemende mate ook over ruimte.

De bijeenkomst die werd bijgewoond door 180 mensen, vond plaats in de showroom van Solunite, gevestigd in de van Nelle Ontwerpfabriek. 

Reageer op dit artikel