nieuws

Project – Den Haag Transvaal bouwt verder

Geen categorie

In de Haagse Transvaal is de bouw gestart van het project Reypoort. Staedion ontwikkelt in dit gebied bij de Viljoenstraat en De La Reyweg 51 koopwoningen en huurwoningen boven een monumentale poort. Het ontwerp is afkomstig van HVE Architecten uit Den Haag.

Project – Den Haag Transvaal bouwt verder

De verschillende woningtypen in dit project zijn vernoemd naar Afrikaanse ritmes: Abonda, Bolon, Kadan en Damba. De woningen, die variëren in hoogte en grootte, hebben overwegend een achtertuin, andere een terras en parkeerplaats op eigen terrein.

Sommige woontypes zijn vrij indeelbaar, zo kan in type Damba een kantoor aan huis worden gemaakt. Ook is het mogelijk om in deze woning ruimte te creëren voor een inwonend familielid, een zogenoemde ‘Kangaroo-woning’.

De wijk Transvaal ligt tegen het centrum van Den Haag en vlakbij het groene Zuiderpark. Sinds 2000 zijn veel huizen gesloopt waarvoor ruime en lichte nieuwbouw in de plaats is gekomen. Er is een wijkpark gerealiseerd met een stadsboerderij, speelplekken en sportfaciliteiten. In de nieuwe opzet krijgen de straten meer groen en is meer ruimte gereserveerd voor parkeren. In totaal zullen circa 3000 veelal oude en kleine huurwoningen worden vervangen door 1600 nieuwe en ruimte opgezette woningen. Hiervan bestaat 70 procent uit koopwoningen. Behalve nieuwbouw blijven veel van de woningen behouden. Karakteristieke gebouwen worden opgeknapt waarmee zij het historische visitekaartje van de wijk Transvaal worden. 

www.hve-architecten.nl
www.staedion.nl
www.thuisintransvaal.nl  

Reageer op dit artikel