nieuws

Interieur – Innovatief stoelontwerp

Geen categorie

Na de Coral van vorig jaar, verrast het Nederlandse bedrijf Harechair opnieuw met een technisch innovatieve stoel. De Moiré dankt haar naam aan het effect dat ontstaat als twee patronen over elkaar zijn gespannen. Dat is in deze stoel gebeurd door twee lagen opengewerkte kunststof over elkaar te leggen. Zo ontstaat een fraai spel van licht en schaduw.

Interieur – Innovatief stoelontwerp

De gedachte achter de stoel was een vorm te realiseren die vrijwel alleen wordt veroorzaakt door de structuur. Volgens ontwerper Ton Haas was de totstandkoming van Moiré mogelijk dankzij sls-prototyping, dat de mogelijkheid biedt van zeer ingewikkelde producten een prototype te maken, waardoor er geen matrijskosten hoeven te worden gemaakt. De Moiré, die zal worden spuitgegoten, heeft een eendelige dubbele kunststof schaal, zonder toevoeging van glasvezels. Moiré is duurzaam, recycleerbaar, stapelbaar en verkrijgbaar met en zonder armleuningen.  

Sorbet is een moderne interpretatie van de klassieke draadstoel. Waar in traditionele modellen de stalen draden op elkaar zijn gelast, wat het zitcomfort niet altijd ten goede komt, zijn de verbindingen bij de Sorbet op hetzelfde niveau als de draden aangebracht. Hierdoor zit de stoel een stuk lekkerder.  Sorbet is verkrijgbaar met en zonder armleuningen en is stapelbaar zodat hij gemakkelijk kan worden vervoerd en opgeborgen.

www.harechair.com

Reageer op dit artikel