nieuws

Techniek – Flexibel in verbinden

Geen categorie

Aansluitingen komen vaak in de praktijk niet precies uit. De hoek wijkt af, een afstand moet worden overbrugd of mechanische trillingen moeten worden verminderd. Vaak zijn de verbindingen (steek/mof) ook niet juist op elkaar afgestemd.

Techniek – Flexibel in verbinden

De nieuwe Connectdec type Compacdec flexibele verbindingsstukken van DEC International zijn dan een goede oplossing, want dankzij de sterke en flexibele constructie kunnen allerlei verbindingen worden gemaakt. Uit het lood, in een hoek en voor het overbruggen van ‘lastige’ afstanden. 

De verbindingsstukken bestaan uit een geprofileerde en duurzame meerlaagse aluminium constructie. Door de speciale felsnaad, ontstaat een hoge lekdichtheid en grote flexibiliteit. De verbindingsstukken zijn aan beide zijden voorzien van gestandaardiseerde lekdichte aansluitingen volgens EN1506.   De gebruiker kan kiezen uit steek/steek, steek/mof of mof/mof. De lengten zijn 0,5 m, 1 m en 1,5 m en de doorlaten variëren van 80 – 315 mm. Ook het grote temperatuurbereik van – 30 tot + 250 ºC maakt de stukken veelzijdig inzetbaar in HVAC-installaties, mechanische beluchtingssystemen, industriële afzuigsystemen en daar waar hoge mechanische sterkte is vereist.

www.decinternational.com

Reageer op dit artikel