nieuws

Rudy Uytenhaak Architectenbureau wint prijsvraag

Geen categorie

Rudy Uytenhaak Architectenbureau is geselecteerd om het nieuwe hoofdkantoor voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier te ontwerpen. Dat heeft het Hoogheemraadschap vandaag definitief bekendgemaakt. In de prijsvraag die was uitgeschreven voor het nieuwe kantoor in Heerhugowaard streden vijf gerenommeerde architectenbureaus. De andere bureaus waren Architecten Cie, Claus en Kaan, Inbo en Kraaijvanger ● Urbis.

Rudy Uytenhaak Architectenbureau wint prijsvraag

Het Hoogheemraadschap koos na rijp beraad voor Heerhugowaard als ves­tigingsplaats voor haar nieuwe hoofdkantoor. De locatie is een belangrijk kruispunt waar de entrees naar het centrum van Heerhugowaard per auto en per openbaar vervoer samenkomen. Het terrein ligt aan een singel: het water en het ruime groene profiel zorgen voor een landschappelijke dimensie. 

De organisatie wilde een open en duurzaam gebouw, waarin het element water een grote rol speelt. Flexibiliteit was een belangrijke voorwaarde, ook in verband met een beoogde uitbreiding op termijn. Met het ontwerp, dat een combinatie is van een stadspoort (land) met een singelgebouw (water), legt projectar­chitect Marco Romano een link met het arbeidsveld van het Hoogheemraadschap. In het ontwerp is gebruik gemaakt van veel glas en water, zowel rondom als in en op het gebouw. Dit zorgt, samen met de lichte voor­hof, het atrium en het gebruik van lichte, neutrale kleuren voor een vriendelijk onthaal, vol helderheid en transparantie. Duurzaamheid loopt als een rode draad door het ontwerp in zowel techniek als materiaal. 

Het gebouw zal naar verwachting in 2010 worden opgeleverd.

www.uytenhaak.nl

Reageer op dit artikel