nieuws

Interieur – Materiaal versterkt de vorm

Geen categorie

Dat het materiaal Corian jonge ontwerpers blijft inspireren, bewijst de Franse ontwerpster Helene Eliot-Foussat met de Virgule.

Interieur – Materiaal versterkt de vorm

Deze flexibele en sculpturale salontafel is geïnspireerd op de vorm van het Chinese symbool voor yin-yang en dankt haar naam aan de vorm van de twee in elkaar verstrengelde elementen, die zijn gebaseerd op ‘virgules’, het Franse woord voor komma’s. Een komma verbindt als het ware de twee losse elementen van de tafel en vertegenwoordigt ook de holte ertussen. Deze twee vormen verschillen in hoogte en zijn daardoor oneindig met elkaar te combineren tot talloze configuraties. De elementen kunnen ook apart worden gebruikt en komen daardoor tegemoet aan allerlei ruimtelijke situaties. 

De Virgule is vervaardigd van Corian in de tint White Glacier, met de afwerking Satin. Dit non-poreuze oppervlaktemateriaal heeft een bijzonder exclusieve uitstraling, voelt warm aan, is vlek- en krasbestendig en daardoor duurzaaam.

Als beide elementen tegen elkaar aan staan, is de diameter 90 cm. Er is op verzoek ook een Virgule leverbaar met een diameter van 112 cm. Het laagste element is 13,5 cm hoog en het hoge element bedraagt 20,5 cm. 

www.eliotfoussat-design.co.uk

www.corian.nl 

 

Reageer op dit artikel