nieuws

Innovatieprijs voor Gentle Vent

Geen categorie

De BouwRAI Innovatieprijs 2008 is vandaag uitgereikt aan het Amsterdamse bedrijf Gentle Vent voor het Flow Control-School ventilatiesysteem. Dit systeem werkt op basis van natuurlijke ventilatie. De jury koos het ventilatiesysteem als beste innovatie uit de zes genomineerden. Het systeem van Gentle Vent is ontwikkeld voor scholen, maar leent zich ook voor toepassingen in woningen.

Innovatieprijs voor Gentle Vent

Als tweede eindigde het VBI EcoPrefab Concept klimaatsysteem van VBI uit Huissen. Dit systeem zorgt voor een aanzienlijke reductie van het energieverbruik van een gebouw, door een dragende vloerconstructie met koelende en verwarmende leidingen ingestort, en maakt het mogelijk gebouwen flexibel in te richten.

De overige vier genomineerden zijn het 1-2-3 Huis bouwsysteem van BV Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam, de Energy Ball windturbine van Home Energy uit Schoondijke, het Pudelko 01 funderingssyteem van D.O.N.K. Vijzel- en Funderingstechniek uit Geldrop en tot slot het Saniwall openbaar urinoir van Tetec BV uit Zoetermeer.

De projecten zijn te zien op de BouwRAI die nog tot en met donderdag 3 april, dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur, is te bezoeken.

Informatie: www.bouwrai.nl

Reageer op dit artikel