nieuws

Halvering energieverbruik in nieuwbouw

Geen categorie

Het energieverbruik in nieuwe winkels, woningen en kantoren moet in 2015 de helft lager zijn dan nu het geval is. Dat staat in het akkoord dat de ministers Ellen Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Jaqueline Cramer (Ruimte en Milieu) deze week sloten met NEPROM, NVB en Bouwend Nederland.

Door de toepassing van bewezen technieken moet het energiegebruik in de nieuwbouw flink worden teruggebracht. De partijen zetten in op kwaliteitsverbetering van onder meer het binnenmilieu en het bouwproces. Door op de gebouwen gerichte maatregelen (bijvoorbeeld betere isolatie) te combineren met gebiedsgebonden maatregelen (zoals warmtekoude-opslag) moet de beoogde energiebesparing worden bereikt. Ook komen er tien experimentgebieden waar op grote schaal ervaring zal worden opgedaan met energiezuinige woningen. Het streven is om in 2020 volledig energieneutrale gebouwen op te leveren.

Reageer op dit artikel