nieuws

Anne Geisler is Archi-idol 2007-2008

Geen categorie

De winnaar van Archi-idols 2007-2008 is Anne Geisler uit Enschede. Zij kreeg de prijs voor haar ontwerp voor een huis dat het hellende vlak van de voorgeschreven kavel goed integreert in de bouwmassa en een spiraal gebruikt om de verdiepingen te ontsluiten.

Volgens de jury heeft “zij goed verbeeld wat ze wilde maken en op de één of andere wijze klopt het geheel. Een boeiend concept waarin op een breed niveau is nagedacht. Het ontwerp is rijk met veel breedte en diepgang. Het ontwerp staat voor een maatschappelijk beginsel en toont de weerslag van Nederland nu.”

Een eervolle vermelding ging naar de inzendingen van Fabian de Vries uit Hengelo, Muriël Reudink uit Enschede, Bas Vugteveen uit Hengelo en Esther Tiehuis uit Enschede. De publieksprijs is door het aanwezige publiek toegekend aan Karin de Jong uit Enschede. 

Archi-idols is een competitie onder scholieren van het voortgezet onderwijs bovenbouw havo/vwo in Twente. Na een eerste selectie mochten 20 finalisten begin dit jaar een snuffelstage lopen op verschillende Twentse architectenbureaus. Daar moesten zij, onder begeleiding van een architect, een ontwerp maken voor de fictieve familie Jansen die een kavel had gekocht in de wijk Dalmeden in Hengelo.   

De competitie is bedoeld als zoektocht naar nieuw, jong ontwerptalent en is georganiseerd door het Architectuurcentrum Twente.

 

Reageer op dit artikel