nieuws

Jeans voor de badkamer

Geen categorie

‘Badkamerdesign van jeans tot smoking’ is al langer het motto van Duravit, waarmee de sanitairproducent maar wil zeggen dat zij wat betreft ontwerp en innovatie steeds aan de hoogste eisen proberen te voldoen, in alle prijssegmenten.

Jeans voor de badkamer

Duravit zet nu in op de categorie ‘jeans’ en biedt een complete designserie aan in een prettige prijsklasse. Het design van de serie D-code is afkomstig van Sieger Design. 

De ontwerpstudio streefde naar eenvoud en functionaliteit, er is niets overbodigs of onlogisch aan het ontwerp. Resultaat zijn heldere producten, universeel en daardoor overal toepasbaar. Omdat het uitgangspunt voor de badkamer nog steeds keramiek is, staat de wastafel centraal. 

Uitgangspunt voor de vorm was de gebruiker. Grote radiussen geven de wastafel zijn doeltreffende uiterlijk. De ontwerpers hebben deze radiussen in alle objecten terug laten komen: alleen al bij de wastafels zijn er vijftien verschillende groottes verkrijgbaar. Daarbij komen nog eens elf wc’s, drie bidets en een urinoir.        

Daarbij biedt D-Code een grote variëteit aan ligbaden: rechthoekige baden in verschillende groottes, een hoekversie en zelfs een zeshoekige uitvoering. De baden kunnen worden uitgerust met een jet-whirlsysteem: zes douchekoppen in de zijwand die voor een weldadige massage zorgen.

Bij de douchebakken zijn er drie vierkante, vier rechthoekige en twee kwartcirkel-vormige modellen beschikbaar. Het D-Code meubelprogramma bestaat uit wastafelonderbouwkasten, onderkasten, hoge kasten, een spiegel met lamp en geïntegreerd planchet. Deze zijn uitgevoerd in witte of rode hoogglanzende lak of een lichte eikenfineer. In plaats van grepen hebben de deuren lijsten. Accessoires van zeepschaaltjes tot opmaakspiegels maken de collectie compleet.

www.duravit.nl

Reageer op dit artikel