nieuws

Oplevering – Winkel voor flexwerk in Groningen

Geen categorie

Het onderkomen van uitzendbureaus is de laatste decennia nagenoeg onveranderd, terwijl de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt elkaar in rap tempo opvolgen. Voor uitzendorganisatie Tempo-team aanleiding om haar driehonderd vestigingen opnieuw in te richten. De basis voor deze operatie is gelegd met een ontwerp van Opera Design Amsterdam. Het door hun geformuleerde retailconcept is voor het eerst toegepast in de vestiging Groningen en in een kleine variant in Hoorn.

Oplevering – Winkel voor flexwerk in Groningen

Het internet heeft de informatiestromen rond de uitzendmarkt versneld en verbreed. Aan tijdelijk personeel worden hoge eisen gesteld en omgekeerd is de werkzoekende tegenwoordig ook zeer kritisch ten opzichte van potentiële werkgevers. Na analyse van alle werkprocessen formuleerde Opera een op het retail-principe georiënteerde dienstverlening. Dit ruimtelijke organisatiemodel sluit beter aan bij de nieuwe realiteit van tijdelijk werk, digitale communicatie en arbeidsmarktadvies. De werkzoekende neemt zelf het initiatief, kan informatie online raadplegen en relevante informatie invoeren. Digitale informatie wordt geprojecteerd in de etalage, binnen zijn de activiteiten georganiseerd rond een kleurrijk ontworpen centraal plein. Al van buitenaf wordt het oog van de bezoeker naar dit plein getrokken, dat als een soort etalage achter de feitelijke etalage zichtbaar is. Deze indruk wordt versterkt door een uitgekiend lichtplan. In dit ontmoetingsgebied is de intercedente zichtbaar aanwezig en kunnen adviserende gesprekken worden gevoerd aan de tafels. Een speciaal ontworpen modulair meubelsysteem, waarin de kleur rood van de huisstijl is toegepast, markeert de besprekingsplekken. Natuurlijk biedt het inrichtingsplan ook ruimtes die zijn afgezonderd voor vertrouwelijke gesprekken, maar het grootste deel van de werkprocessen is naar voren gehaald. Hierdoor ervaart de werkzoekende de dynamiek van het uitzendwerk en is de professionaliteit van de dienstverlening meer inzichtelijk. 

www.operadesign.nl

 

 

Reageer op dit artikel