nieuws

Eerbetoon aan Mark Rothko

Geen categorie

De jonge Italiaanse architecten Carlo Ferrari en Alberto Pontiroli, die na hun studie terugkeerden naar geboorteplaats Verona om samen studio Archigegno op te richten, focussen zich in hun projecten op de verhouding tussen kunstlicht en ruimte.

Eerbetoon aan Mark Rothko

Dit komt onder andere tot uiting in hun interieurontwerp voor Idearicamo in Sona, in de provincie Verona, een verzameling kantoren en showrooms. Hier zetten de architecten gekleurd kunstlicht in om de ruimte te verlichten en te vormen, met behulp van transparant of gelakt glas en helderwitte muren. De kleuren van het licht versterken de zichtlijnen, hoeken en volumes. 

Zo wordt de muur onderaan de trap, die de twee verdiepingen met elkaar verbindt, groen aangelicht. Een serie ronde spiegels, die het licht weerkaatsen op de oppervlakken om hen heen, creëren een extra verrassend effect.

Op de achterste muur van de eerste verdieping is een hypnotisch lichtarmatuur aangebracht, dat doet denken aan schilderijen van Mark Rothko, de abstract expressionistische kunstschilder uit de zogenaamde Colorfield-stroming. In een nis aan de muur, die bestaat uit een vierkante opening, zijn gele en oranje lichtbronnen geplaatst. Het resultaat doet denken aan een zonsopgang. 

www.archingegno.info

Reageer op dit artikel