nieuws

Techniek – Draadloos bedienapparaat op lichtenergie

Geen categorie

Het grote voordeel van draadloze communicatie voor ruimteregelingen is de besparing op kostbare bekabeling en aanlegtijd. Bovendien zijn de componenten plaatsonafhankelijk te installeren, zijn bouwkundige aanpassingen minimaal en is er geen bekabeling in het zicht. Uitbreidingen zijn later veel eenvoudiger uit te voeren.

Techniek – Draadloos bedienapparaat op lichtenergie

Als aanvulling op de serie SolarFunk technoLink introduceert Kieback&Peter een nieuw bedienapparaat voor draadloze ruimteautomatisering: de RBW116-F. De RBW116-F meet de ruimtetemperatuur en zend de gemeten waarden draadloos door naar de ontvangstapparatuur. Voor de uitlezing van de waarden is het bedienapparaat voorzien van een display. Met drie functietoetsen worden de gewenste waarden ingesteld en weergegeven. Met behulp van de andere toetsen worden handmatig geactiveerde schakelfuncties draadloos doorgestuurd.

Het apparaat heeft een eigen energievoorziening in de vorm van zonnecellen en hoogwaardige energiebuffers. Het omgevinglicht geeft al voldoende energie om het bedienapparaat in bedrijf te houden, ook wanneer het in een ruimte een langere tijd donker is. Apparaten met deze SolarFunk-technologie werken volledig zelfstandig, zijn onderhoudsvrij en zijn niet voorzien van milieuonvriendelijke batterijen.

www.kieback-peter.nl

Reageer op dit artikel