nieuws

Project – Start bouw Andreas Ensemble

Geen categorie

Aan de rand van Amsterdam-Zuid realiseert ontwikkelingscombinatie Proper-Stok Groep bv en de Alliantie Ontwikkeling bv het project Andreas Ensemble. Op de plek van het voormalige Andreas Ziekenhuis komen rondom een binnenhof 520 koop- en huurwoningen, verdeeld over negen gebouwen. In het project komen diverse (commerciële) voorzieningen, waaronder een hotel (circa. 280 kamers), een kinderdagverblijf en een gezondheidspunt.

Geurst en Schulze architecten heeft getekend voor de gebouwen die zich aan de buitenkant van het Andreas Ensemble bevinden. De vier vrijstaande gebouwen in het midden van het plan zijn van de hand van de Londense architectengroep Tony Fretton Architects, evenals de openbare ruimte daartussen en het U-vormige gebouw. De niveauverschillen, trappen, taluds en de vormgeving van de gebouwen geven het Andreas Ensemble een moderne Parijse sfeer.

Het project Andreas Ensemble is opgedeeld in twee deelfasen en wordt gebouwd door bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf / Bouwbedrijf De Nijs. De eerste fase omvat 276 woningen; 105 vrije sector koop, 120 sociale huur, 51 vrije sector huur een hotel en diverse commerciële voorzieningen. De verkoop van de eerste fase is reeds gestart en bijna alle woningen zijn verkocht. In 2008 start de verkoop van de tweede fase.

www.de-alliantie.nl/ontwikkeling

Reageer op dit artikel