nieuws

Project – Grote havenopdracht Suezkanaal voor DHV

Geen categorie

In opdracht van de Port Said Port Authority (PSPA) en General Authority for Industrial Development gaat het Nederlandse advies- en ingenieursbureau DHV een masterplan opstellen voor het nieuw te ontwikkelen haven- en industriecomplex ten oosten van Port Said. De stad ligt aan de Middellandse Zeezijde van het Suezkanaal, waardoor dertig procent van het wereldwijde containertransport passeert.

DHV is verantwoordelijk voor de studie naar de gewenste ontwikkeling van het complex. Daarnaast ontwerpt het ingenieursbureau de basisvoorzieningen, zoals havenbekkens, kades, (spoor)wegen, electriciteits- en watervoorzieningen. Ook management- en logistieke concepten, veiligheid en douanefaciliteiten worden geïntegreerd in de plannen. Bovendien worden zijn hierin woon- en recreatieontwikkelingen opgenomen. Partners in het project zijn het Nederlandse ECORYS en Nile Consultants uit Egypte.

Port Said staat momenteel op de 35ste  plaats op de wereldranglijst van containerhavens. Het streven is om een plaats in de top-tien te veroveren. Het masterplan is de eerste aanzet om deze doelstelling te verwezenlijken. 

www.dhv.nl

Reageer op dit artikel