nieuws

Project – Flexibel wonen in Groningen

Geen categorie

Als het aan KUUB, centrum particuliere bouw, en woningcorporatie De Huismeesters ligt, start de bouw van de derde fase van de EelderZoom in de zomer van 2008. In deze nieuwbouwlocatie aan de westelijke rand van de stad Groningen, verrijzen dan nog eens veertien patiowoningen, die in eigen beheer worden ontwikkeld. In nauw overleg met de architect, Wicher van der Wal van WAL architecten, bepaalt de toekomstige bewoner de indeling. Hij heeft ook inspraak over het exterieur.

Project – Flexibel wonen in Groningen

Vanwege deze hoge mate van inspraak zijn de woningen bij uitstek geschikt voor senioren, mensen met een handicap, waarvoor speciale voorzieningen nodig zijn, of bewoners met praktijkruimte aan huis. KUUB en de woningcorporatie zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen. De Huismeesters is eigenaar van de locatie en zij ontwikkelen de woningen die niet direct worden verkocht. KUUB is het aanspreekpunt voor de bewoners. Zeven kopers hebben zich al aangemeld, als dit aantal is opgelopen tot tien, wordt het ontwerpproces gestart.

In EelderZoom worden in totaal 62 woningen gerealiseerd. De ontwikkeling van fase 1 en 2, 34 woningen, is in volle gang. De bouw hiervan start naar verwachting aan het eind van dit jaar. 

www.kuub.info

Reageer op dit artikel