nieuws

Personalia – Kernarchitecten verhuisd naar voormalig Moutfabriek Roermond

Geen categorie

Kernarchitecten is verhuisd naar het monumentale gebouw van de voormalige Moutfabriek in Roermond. Onder toezicht van Monumentenzorg heeft het architectenbureau het pand grondig gerenoveerd, een klus die 22 maanden in beslag heeft genomen. De nieuwe huisvesting illustreert de doelstellingen van Kernarchitecten en biedt ruimte en uitstraling voor verdere groei.

De voormalige Mouterij ligt in de directe omgeving van het treinstation van Roermond en dateert uit 1877. Directeur Henk Wolters kocht het pand in 2005, waarna in 2006 de restauratie van start ging. Het was een architectonische uitdaging, waarin de architecten “de ambachtelijke kwaliteiten van het gebouw hebben gecombineerd met moderne, eigentijdse elementen. Maar wel met behoud van de oorspronkelijke hoofdvorm en karakteristiek: die robuuste, industriële oudbouw.”, aldus Wolters.

Naast de nieuwe huisvesting is de corporate identity is onder handen genomen. Het bureau presenteert zich nu met een ‘tweetje’ achter zijn naam: architecten in het kwadraat.

www.kernarchitecten.com

Reageer op dit artikel