nieuws

Personalia – Jacques van Dinteren hoogleraar

Geen categorie

Dr. Jacques van Dinteren is per 1 september benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen. Deze leerstoel is ingesteld door de Stichting ter Bevordering van de Ruimtelijke Wetenschappen. Royal Haskoning subsidieert de leerstoel, omdat het bedrijf de banden met de wetenschappelijke wereld verder aan wil halen. Jacques van Dinteren is de vierde hoogleraar binnen het adviesbureau.

Van Dinteren richt zich op de planning, de ontwikkeling en het beheer van werklocaties en met name op de (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen en kantoorlocaties, stadscentra en stationsomgevingen. Daarbij zal hij dwarsverbanden aanbrengen tussen de vakken technische planologie, economische geografie en vastgoedkunde. Hiermee wil hij inspelen op de behoefte die momenteel bestaat aan sterke veranderingen in het beleid ten aanzien van bedrijventerreinen.

Van Dinteren (1952) studeerde sociale geografie aan de universiteit van Nijmegen. In 1989 promoveerde hij op een proefschrift over de ruimtelijke ontwikkeling en economische betekenis van de kantorensector in middelgrote steden. Na een aantal jaren als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Nijmegen, werkte hij als adviseur en manager bij verschillende adviesbureaus. Sinds 2004 is hij productmanager Economie & Ruimtelijke Investeringen en productmanager Locatieontwikkeling bij Royal Haskoning in Nijmegen.

Reageer op dit artikel