nieuws

Oplevering – Project met grootstedelijke allure

Geen categorie

In Tilburg is aan de Hart van Brabantlaan een project opgeleverd met grootstedelijke allure. Paul Goltstein met zijn ontwerpteam van Bo.2 architectuur en stedenbouw maakte een ontwerp voor 81 koopappartementen, 121 huurappartementen en 17 stadswoningen.

Oplevering – Project met grootstedelijke allure

Om de bewoners van het project voldoende lucht en ruimte te bieden, ontwierp Bo.2 architectuur en stedenbouw een stedelijk carré. De beslotenheid van het binnencarre biedt de mensen rust in tegenstelling tot de drukte van de Hart van Brabantlaan, waar het plan vijftien bouwlagen telt.  Het carré blijft aan twee andere straten beperkt tot vijf en drie bouwlagen, zodat het gehele complex is afgestemd op drie verschillende woonmilieus en is afgebouwd naar de schaal van de wijk die erachter ligt. Holland Carré wordt aan de buitenzijde gedomineerd door een bakstenen gevel en er ontbreken tierelantijntjes. Paul Goltstein:”Een goed gebouw gaat op in zijn omgeving en staat er over 50 jaar nog. Schreeuwerigheid en protserigheid levert niets op. Ik wil dat een gebouw tijdloos is en in harmonie is met zijn omgeving.”

 

Deze tijdloosheid heeft de architect gezocht in het ritme van de raamopeningen en in het grote volume aan duurzame, donkere bakstenen die aansluiten bij de belendende laagbouw. 

Van de geschiedenis van de Noordhoek en de bouw van Holland Carré is het boek met de titel ‘Holland Carré Tilburg’ verschenen, geschreven door Ed Schilders en Ko de Laat. Prijs € 17,50 en verkrijgbaar in de Tilburgse boekhandel. Te bestellen onder ISBN 978-90-9022079-6

Reageer op dit artikel