nieuws

Oplevering – Popzaal 013 heropent na verbouwing

Geen categorie

Popcentrum 013 in Tilburg gaat zaterdag weer open na een grondige verbouwing die de afgelopen twee maanden heeft geduurd. De inrichting van het gebouw uit 1998, een ontwerp van Benthem en Crouwel Architekten nodigde volgens directeur Guus van Hove uit om weg te gaan. Het nieuwe 013 is letterlijk transparant, heeft figuurlijk een lagere drempel en wil een groter publiek bereiken.

Oplevering – Popzaal 013 heropent na verbouwing

Afgekeken van Panama in Amsterdam is de voorheen centraal gelegen garderobe verhuisd naar een extra ruimte in de kelder. Bij binnenkomst via een herkenbare entree staat de bezoeker tegenwoordig in een nieuwe grote loungeruimte die wél uitnodigt om te blijven. Er is daar plek voor 525 bezoekers en een dj die tot in de late uurtjes voor vermaak kan zorgen, aldus Van Hove. 

Verder is er plek voor een extra oefenruimte, een klein muzikantencafé en meer kleedkamers. Aan de podiumzalen is niks veranderd. 

  “We maken drie belangrijke stappen voorwaarts”, stelt Van Hove Die de veranderingen al jaren in gedachten had. De glaswand aan de straatkant maakt 013 transparant, de intimiteit is terug en de indeling is veel effectiever en logisch, somt hij op. 

De popzaal is klaar om 250.000 mensen per jaar te ontvangen. Een uitgebreid openingsprogramma vormt de komende twee weekeinden de eerste aanzet. Zondag treden onder andere Goose, Relax en dj Tom Barman op in het vernieuwde 013. Voor volgende week staat onder meer een open dag voor alle Tilburgers gepland. De Editors, Interpol, Chuck Berry, Blof en Apolyptica rekent Van Hove tot het eind van het jaar tot de publieksfavorieten die nog op het programma staan. 

http://www.benthemcrouwel.nl

Reageer op dit artikel