nieuws

Oplevering – Alessi in New York

Geen categorie

Alessi opent een tweede winkel in hartje New York.

Oplevering – Alessi in New York

Vanwege de ligging op 30 East 60th Street, tussen Park en Madison Avenue, kreeg de winkel de naam Alessi Madison. Bezoekers kunnen in dit filiaal een steeds wisselende presentatie van producten uit de uitgebreide catalogus van het Italiaanse designmerk bekijken, uitproberen en kopen. Meer dan drieduizend objecten voor de tafel, keuken, kantoor of badkamer staan tentoongesteld in een ruimte van vijfhonderd vierkante meter. Hani Rashid, de architect die ook de eerste Alessi-winkel in de wijk Soho in New York inrichtte, ontwierp speciaal voor dit pand verlichte winkelschappen. De golvende muur voorzag hij van sterk geabstraheerde, computer gegenereerde illustraties. Een zacht oranje gietvloer maakt het interieur af. 

Met de opening van deze winkel, in de nabijheid van een van ‘s werelds grootste winkelstraat, hoopt Alessi verder voet aan de grond te krijgen in Amerika. 

www.alessi.it

Reageer op dit artikel