nieuws

OMA onderscheiden met BNA Kubus

Geen categorie

De BNA heeft de BNA Kubus toegekend aan OMA, Office for Metropolitan Architecture in Rotterdam.

Het bureau, dat in 1975 werd opgericht door Rem Koolhaas, Madelon Vriesendorp en Elia en Zoe Zenghelis krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre. OMA is onder meer bekend van de Kunsthal in Rotterdam, het Nederlands Danstheater in Den Haag en het Educatorium in Utrecht. Ook de Nederlandse ambassade in Berlijn werd door het Rotterdamse bureau ontworpen. 

Volgens de jury heeft het werk van OMA niet alleen invloed gehad op de architectuur in Nederland maar ook ver daarbuiten. 
“OMA is niet alleen in staat weergaloos mooie ruimtes te creëren waarvoor op een liefdevolle manier wordt nagedacht over details op elk schaalniveau. De jury is er ook van overtuigd dat de bureaumethodiek die OMA toepast van invloed is op de ontwikkeling van de projecten. Het bureau hanteert een onconventionele manier van ontwerpen en benadert elke opdracht met onvoorwaardelijke energie. Het is in staat een opdracht geheel op zijn kop te zetten en daar op een andere manier naar te kijken, waarbij de vragen opnieuw kunnen worden gesteld en geformuleerd. Dit leidt tot onconventionele oplossingen.”

De uitreiking van de BNA Kubus vindt plaats op 10 november 2007 in de Kunsthal te Rotterdam.

Reageer op dit artikel