nieuws

Nieuwe serie Nederland Bouwt

Geen categorie

Met ingang van 30 september brengt het tv programma ‘Nederland Bouwt’ in een nieuwe serie uitzendingen de Nederlandse bouwwereld in beeld. De uitzendingen vinden plaats op zondagmorgen om 10.25 uur via RTL 7

In het programma-onderdeel ‘Architecten in Beeld’ komt wekelijks een bijzonder bouwwerk aanbod. Dat gebeurd door aan de hand van de architect langs en door het gebouw te lopen. Tijdens de eerste uitzending op 30 september staat het gebouw ‘Het Sieraad’, in Amsterdam, centraal. Het markante gebouw uit 1926 is ontworpen door gemeentearchitect Westerman en is een typisch voorbeeld van de Amsterdamse school. De voormalige Vakschool voor Edelsmeden is onlangs gerestaureerd en omgedoopt tot ‘Het Sieraad’. Het resultaat van de restauratie is een multifunctioneel gebouw met ruimtes die geschikt zijn voor opleidingen, creatieve bedrijven en horeca. RTL 7 heeft een gesprek met Eric Paardekooper Overman van OIII architecten, hij was als architect verbonden aan de renovatie.

Reageer op dit artikel