nieuws

Liefde tussen TU Delft en Droog Design

Geen categorie

Het Nederlandse ontwerpcollectief Droog Design heeft haar krachten gebundeld met de TU Delft voor de expositie Dry Tech. Dit is de derde editie van een serie tentoonstellingen met nieuwe prototypen en experimenten uit het Droog Lab.

Liefde tussen TU Delft en Droog Design

Dry Tech werd tien jaar geleden gestart met de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. De Knotted Chair van Marcel Wanders is een van de bekendste ontwerpen uit de eerste editie van het project. De derde presentatie rond Dry Tech confronteert, net als in eeerdere edities, technische ontwikkelaars van de TU en bedrijven uit dezelfde branche met een creatieve groep ontwerpers en architecten. Deelnemers zijn onder meer Bas Warmoeskerken, Chris Kabel, Wieki Somers en NEXT Architects & Samira Boon. Het is de bedoeling dat de samenwerking de nieuwste ontwikkelingen rond high techmaterialen onderzoekt en creativiteit naar een hoger niveau brengt. De ontwerpvoorstellen zoeken de grenzen van het onmogelijke op en leiden tot onvoorziene toepassingen. 

De resultaten zijn te bekijken van 11 september tot en met 14 oktober in de expositieruimte van Droog op de Staalstraat in Amsterdam. De expositie wordt geopend door Adriaan Beukers van de TU Delft op 11 september van 18 tot 19 uur. Dit is tevens de feestelijke opening van de nieuwe expositieruimte aan de Groenburgwal. 

www.droogdesign.nl

Reageer op dit artikel