nieuws

Klankbord voor Belgisch design

Geen categorie

De Belgische organisatie Design September programmeert tussen 9 en 30 september een reeks evenementen rond het thema design, die plaats vinden op diverse locaties in Brussel. Doel is om synergieën te creëren tussen de verschillende ontwerporganisaties in Belgie en ze zowel nationaal als internationaal een klankbord en etalage te bieden.

Klankbord voor Belgisch design

Dit jaar leggen de organisatoren de nadruk op de samenwerking tussen de instellingen Designed in Brussels, Design Vlaanderen, CIVA, les Archives d’Architecture, het Museum voor Architectuur – de Loge, het Plasticarium, Recyclart en Pro Materia. Het programma omvat bijna dertig evenementen, waaronder een tentoonstelling die de twee publieke verzamelingen van naoorlogs ontwerp – die van het Design Museum Gent en die van Grand Hornu Images – samenbrengt bij veilinghuis Pierre Bergé. Alberto Meda geeft op 24 september een lezing over het verband tussen design en technologie. Op vrijdagavond 21 september worden de Dynamo Belgian Young Design Awards uitgereikt.

Voor alle infromatie over het programma: www.designseptember.be

Reageer op dit artikel