nieuws

Genomineerden Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bekend

Geen categorie

De directie van Lensvelt B.V. en de redactie van de Architect reiken op 29 november a.s. in Breda voor de zevende maal de Lensvelt de Architect interieurprijs uit aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject. Hiervoor zijn zes projecten genomineerd. De winnaar ontvangt een bedrag van 12.000 euro. Doel van de Lensvelt de Architect Interieurprijs is het stimuleren van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. De prijs heeft als ambitie de uit elkaar gegroeide werelden van cultuur en opdracht nader tot elkaar te brengen.

Genomineerden Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bekend

Dé 5 nominaties
Uit de in totaal 90 inzendingen zijn de volgende zes interieurprojecten genomineerd:

Boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht door Merkx + Girod
Herinrichting van de voormalige Dominicanerkerk in Maastricht tot een eigentijdse boekhandel met behoud van de bijzondere monumentale omgeving.

Bakkerij Van Opstal – Van Boxel in Brecht (B) door Puur architecten
Aanpassing en verbouwing van een bakkerij aan de wensen van de veelzijdige en veeleisende klant van vandaag.

Fitnessruimte in Bilthoven door de Rijksgebouwendienst
Een oorspronkelijke hoge en donkere werkhal is verbouwd tot een lichte fitnessruimte waar ambtenaren zich in het zweet werken voor een goede conditie.

Anatomisch Museum in Leiden door Zee – grafisch en architectonisch ontwerpen
Een museale opstelling van unieke pathologische en anatomische preparaten in het Leids Universitair Medisch Centrum

Gebouw Parkrand in Amsterdam door Richard Hutten
Ontwerp en inrichting van drie stedelijke binnenruimtes in de vorm van een eetkamer, woonkamer en kinderkamer in een nieuw appartementencomplex te Amsterdam

Stadsarchief De Bazel in Amsterdam door Claus en Kaan Architecten
Transformatie van het statige en monumentale bankgebouw van KPC de Bazel tot een open en publiek documentatiecentrum in het hart van Amsterdam.

De zes genomineerde interieurprojecten zullen worden gepubliceerd in de Architect interieur die op 29 november 2007, de dag van de prijsuitreiking, verschijnt.

Vakkundige jury 
De jury van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 bestaat uit Mels Crouwel (Rijksbouwmeester, Benthem Crouwel Architecten), Liesbeth van der Pol (Dok Architecten), Marc Maurer (Maurer United Architects), Arjen Ribbens (NRC-Handelsblad), Dieter Van Den Storm (Interieur Kortrijk) en Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Feestelijke prijsuitreiking
Op 29 november a.s. vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in Breda. Aan de prijs is een bedrag van 12.000 euro verbonden.

Meer informatie
Meer informatie over de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007 kunt u vinden op productie.dearchitect.nl 
Heeft u specifieke vragen over de inhoud van de prijs dan kunt u contact opnemen met Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect, 06-222 40 855, e-mail: h.tilman@sdu.nl 

 

Reageer op dit artikel