nieuws

Expositie lichtpionier Richard Kelly

Geen categorie

Lichtproducent Erco haalt de reizende tentoonstelling over de pionier op het gebied van de lichtplanning, Richard Kelly, naar Amsterdam.

Expositie lichtpionier Richard Kelly

Kelly was een Amerikaanse lichtvormgever die de basisprincipes van een door de toneelverlichting beïnvloede en op de waarneming gerichte lichtplanning ontwikkelde. Hij werkte samen met allerlei architecten, zoals Mies van der Rohe, Louis Kahn en Philip Johnson. Kelly maakte een onderscheid in de functies van het licht: er is licht om te zien, licht om naar iets te kijken en licht om te bekijken. In zijn werk liet hij zien hoe deze drie lichtvormen naast elkaar konden worden gebruikt om gericht bepaalde emoties op te roepen. 

De expositie ‘Richard Kelly: Geselecteerd Werk’, die bestaat uit in totaal 37 werken en fotovitrines met originele tekeningen, drukwerk en foto’s, werd voor het laatst in 2006 in New York getoond. Geïnteresseerden kunnen afreizen naar de Erco showroom in Naarden, waar de expositie op 13 september wordt geopend. De tentoonstelling is van maandag tot en met vrijdag te zien tot 5 oktober en reist daarna door naar Londen en Wenen.

www.erco.com

http://www.nyies.org/Kelly/LightEnergyImpactTheLegacyofRichardKelly.aspx

Reageer op dit artikel