nieuws

Een woning voor de burgemeester

Geen categorie

Op initiatief van BNA Kring Rijnmond en in het kader van ‘Rotterdam 2007 City of Architecture’ worden architecten, studenten en ontwerpers uitgenodigd deel te nemen aan de ideeënprijsvraag ‘Burgemeester zoekt woning’. Een deskundige jury beoordeelt de resultaten die vervolgens worden tentoongesteld. De prijsuitreiking en de opening van de tentoonstelling worden door burgemeester Ivo Opstelten verricht op vrijdag 30 november.

Rotterdam heeft geen officiële ambtswoning voor de burgemeester. Deze ideeënprijsvraag moet een discussie op gang brengen over het fenomeen burgemeesterswoning. Een goed ontwerpidee is het belangrijkste beoordelingscriterium. Maar het benoemen van de locatie, vrij te kiezen binnen de grenzen van de gemeente, duurzaam bouwen en integraal ontwerpen maken ook deel uit van de opgave. 

De uiterste inleverdatum is 26 oktober. Meer informatie, zoals het wedstrijdprogramma en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de BNA

www.bna.nl 

Reageer op dit artikel