nieuws

10 Nederlandse ontwerpers naar Tokyo

Geen categorie

Voor het tweede jaar presenteren Nederlandse ontwerpers zich gezamenlijk op de beurs 100% Design in Tokyo. Van 31 oktober tot en met 4 november zijn meubels en gebruiksvoorwerpen te zien in een presentatie getiteld Created in Holland.

10 Nederlandse ontwerpers naar Tokyo

De internationale vakbeurs 100% Design Tokyo maakt sinds 2005 deel uit van de Tokyo Designer’s Week, het belangrijkste designevenement van Azië. Nederlands design staat in Japan volop in de aandacht. De missie van vorig jaar leverde onder meer een Japanse distributeur op voor Rietveld by Rietveld. 

De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, gaf opdracht voor een nieuwe Nederlandse presentatie. De stand is ook dit jaar ontworpen door Miriam van der Lubbe en Niels van Eijk. De deelnemers zijn onder andere Studio Laurens van Wieringen, Sander Luske, Vlieger & Vandam,   Bathroom Mania! en voor de tweede keer Royal Tichelaar Makkum.  

Matchmaking van deelnemers met Aziatische zakenpartners maakt opnieuw een belangrijk onderdeel uit van de presentatie. Een website en een brochure brengen Nederland als designland breed onder de aandacht en in juni brachten zes Japanse designtijdschriften alvast een bezoek aan ons land om kennis te maken met ontwerpers, opleidingen en instellingen. 
De EVD heeft in 2007 de marktverkenning ‘Design Services in Japan focussing on the Interior Service Industry’ laten uitvoeren. Hieruit blijkt dat de Japanse consument steeds meer geld besteedt aan binnenhuisinrichting en bereid is voor goede kwaliteit en een ‘Europees’ ontwerp te betalen. 
Premsela organiseert Created in Holland in samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie voor Nederlandse Ontwerpers), NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) in Tokyo en de Nederlandse ambassade in Tokyo. 

www.premsela.org

Reageer op dit artikel