nieuws

Zoektocht naar internationaal designtalent

Geen categorie

Meubelfabrikant Jori wil zijn streven naar voortdurende vernieuwing kracht bij zetten door een internationale designwedstrijd te organiseren. Op die manier wil het bedrijf ontwerpers een forum en platform geven om hun talenten verder te ontwikkelen en laten zien dat zij graag op de hoogte willen zijn van nieuwe trends en getalenteerde ontwerpers.

Onder de naam s.i.t., oftewel Search International Talent, vraagt Jori ontwerpers om een polyvalent zitconcept te bedenken, dat flexibel, modulair, verstelbaar en multifunctioneel is en dat kan worden uitgebreid tot een familie: van hoekensembles tot aparte fauteuils in diverse groottes, poefs in diverse afmetingen tot een chaise longue en bijpassende salontafels. Ook moet het ontwerp in leer te bekleden zijn.

De jury bestaat onder andere uit Dieter Pesch (juryvoorzitter), Gijs Bakker, Matali Crasset, Xavier Lust en Karim Rashid. Zij zullen de ontwerpen beoordelen op hun bijdrage aan vernieuwing en creativiteit in interieurdesign, zowel op cultureel, sociaal, technologisch, economisch, ecologisch als esthetisch vlak, de graad van afwerking, de mate waarin het ontwerp klaar is voor productie en of het ontwerp overeenstemt met het vooropgestelde thema. 

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 25.000 euro en krijgt de kans om in de toekomst deel uit te maken van het vaste ontwerpteam van Jori. Inzenden kan tot 15 november. De winnaar wordt op 12 december bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op 15 januari 2008 tijdens de meubelbeurs in Keulen, waar ook de andere geselecteerde ontwerpen worden tentoongesteld in een speciaal daarvoor ingerichte Hall Of Fame.

www.jori.com/sit

Reageer op dit artikel