nieuws

Project – Nieuwe plannen Block en Hoge Veer

Geen categorie

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar de gemeente Geertruidenberg kan nu toch de nieuwbouwplannen voor Het Block en Hoge Veer presenteren. De plannen (architect Lanfermeijer, Seelen en Weijer) die er nu liggen, hebben weinig meer te maken met de visie die de gemeente in 2001 reeds ontvouwde.

Het plan voor Het Block voorziet nu in de bouw van elf starterswoningen in de sociale koopsector, twaalf dure huur- of koop patiowoningen, acht goedkopere appartementen in drie bouwlagen en zestien dure appartementen in vier bouwlagen.

In vergelijking met eerdere plannen komen er nu meer grondgebonden woningen, terwijl er maar twee ‘bescheiden appartementengebouwen’ komen, aldus het college van B en W.
Bij het tekenen van het nieuwe Hoge Veer is nu veel meer gekeken naar wat er op dit moment al is, verklaart het college. De nieuwe bouwplannen sluiten daar beter op aan.

Er komen algemene voorzieningen en 165 appartementen. Zes jaar geleden ging de ontwikkelaar nog van veel meer woningen uit, maar dat leverde een stroom protesten van omwonenden op. Zij vonden dat de nieuwbouw veel te dicht bij de bestaande woningen kwam te staan.
Nu komt de nieuwbouw een stuk verderop. Een gevolg daarvan is wel dat de gebouwen hoger worden, namelijk tot zeven meter hoog.

De gemeenteraad praat 30 augustus over het nieuwe plan. 

Bron: BN/De Stem

Reageer op dit artikel