nieuws

Oplevering – Moroso in New York

Geen categorie

Patricia Urquiola, de succesvolle Spaanse meubelontwerpster, kreeg de eer om de eerste Amerikaanse showroom van Moroso in te richten. Deze bevindt zich in de hippe wijk SoHo in New York en is bedoeld om voet aan de grond te krijgen bij Amerikaanse architecten en ontwerpers. SoHo is hiervoor volgens Moroso de geëigende plek omdat de wijk een rijk cultureel leven heeft en er veel architecten en ontwerpers wonen. Saillant detail: de showroom van het Italiaanse meubelmerk is gevestigd in het pand waar tot voor kort de beroemde designgalerie Moss zat.

Oplevering – Moroso in New York

Bij de inrichting van het winkeloppervlak van 400 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen, is  Patricia Urquiola terzijde gestaan door Martino Berghinz. De begane grond is door de ontwerpers voorzien van afwisselend zwarte en witte gevouwen platforms, die in hoogte verschillen. Hierop is verticaal decoratie aangebracht in de vorm van subtiele, abstracte patronen, afgewisseld met glas of spiegelende oppervlakken. De vloer en het plafond zijn zwart. 

De platforms worden gebruikt als winkelschappen, die bijzonder gemakkelijk van vorm of plaats kunnen worden veranderd. Op deze manier is een flexibele indeling mogelijk. 

De nauwe ruimte achter in het pand wordt gebruikt om een enkel meubelstuk speciale aandacht te geven, zoals de chaise longue Antibodi (zie onderste foto). Dit trekt de bezoekers verder de ruimte in, want bij binnenkomst is de indeling niet in een oogopslag duidelijk. 

Aan de rechterwand hangen de meubelstoffen van het Amerikaanse merk Maharam, de zakelijk partner van Moroso in de VS. 

In het souterrain hangt een meer intieme sfeer. Hiervoor bedacht Urquiola de Stanze (Kamers). Dit zijn voorbeeldinterieurs waarin Moroso laat zien hoe hele woonkamers in hun stijl kunnen worden aangekleed. 

www.moroso.it

Reageer op dit artikel