nieuws

Oplevering – Glorieus verleden herleeft in gerestylde Bar Americain

Geen categorie

De gerestylde Bar Americain van het befaamde Americain hotel aan het Leidseplein in Amsterdam moet weer een swingende hotspot worden, waar als vanouds bekende musici, bandleden en andere (inter)nationale kunstenaars zich thuis zullen voelen. Bar Americain heeft wat dat betreft al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw een reputatie hoog te houden, met vaste gasten als Elton John en Boy George, maar ook de Franse popster Johnny Hallyday, die er graag een cocktail bestelde na een optreden.

Architectenbureau Concern stelde niet voor niets een vleugel centraal in de totaal gerenoveerde bar, want de musici die in het hotel logeren spelen in hun vrije tijd ook nog graag een stukje muziek. De informele sfeer komt ook tot uiting in vuurrode zitbanken langs de muren en zwartwit foto’s van artiesten die in het Americain verbleven. Saillant detail: de vier bartenders die er werken, hebben dit jaar bij elkaar honderd jaar werkervaring in de Bar Americain. 

Het sfeervolle hotel is in maart 2005 overgenomen door de Eden Hotel Group. Sindsdien is er door de groep enorm geïnvesteerd om de kenmerken van de Art Nouveau-periode terug te brengen in het interieur. De kamers zijn gerestyled, waarvan zelfs één door radiodeejay Ruud de Wild. Recentelijk is de façade in oude glorie hersteld.  

www.edenhotelgroup.com

Reageer op dit artikel