nieuws

Onnodige barrières tegen duurzaam bouwen

Geen categorie

Een duurzaam gebouw wordt 17 procent duurder ingeschat dan een niet-duurzaam gebouw, terwijl dat in werkelijkheid slechts 5 procent is. Dat meldt SenterNovem, op basis van onderzoek van World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Omgekeerd wordt de CO2-uitstoot van niet-duurzame gebouwen te laag ingeschat: 19 procent in plaats van de feitelijke 40 procent. Doordat de kosten en baten van duurzame gebouwen verkeerd worden beoordeeld, worden onnodige barrières opgeworpen tegen meer energie-efficiency in de bouwsector. Bovendien worden de kansen om anders te bouwen en de energievraag drastisch te verlagen, op deze wijze niet benut, aldus SenterNovem.Om hierin verandering te brengen, zijn een krachtig ondersteunend beleid en regelgevende kaders nodig.

Reageer op dit artikel