nieuws

New York ontmoet Oslo

Geen categorie

Oslo heeft het New Yorkse bureau REX aangewezen om een ontwerp te maken voor de nieuwe Deichmanske bibliotheek en voor het Stenersen Museum. Beide komen op de historische Vestbanen in Oslo. REX werkt voor dit project samen met Space Group uit Oslo.

New York ontmoet Oslo

 

De bouw van het 300.000 vierkante meter tellende project start in 2009., In 2012 staat de oplevering gepland. 

REX is een internationaal architectenbureau gelegen in NewYork City en wordt bestuurd door Joshua Prince-Ramus en Erex Ella. Het bureau heeft 40 medewerkers van 13 nationaliteiten. 

Momenteel werkt het bureau samen met OMA aan het Dee en Charles Wyly Theatre in Dallas.   Een van de bijzondere aspecten is dat de service ruimtes, die normaal rondom de zalen zijn gesitueerd, in dit gebouw bovenop het feitelijke theater en de toneeltoren zijn geplaatst. De oplevering van dit project wordt verwacht in 2009.

Reageer op dit artikel