nieuws

Nederlanders verhuizen naar slechte wijken

Geen categorie

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau heeft de integratie van minderheden de meeste kans van slagen, wanneer welvarende Nederlanders verhuizen naar slechte wijken.

De animo hiervoor lijkt volop aanwezig te zijn: slechts een derde van de kansrijke Nederlanders zegt nooit te willen verhuizen naar een dergelijke wijk. De rest staat daarmee, in potentie, open om te verhuizen naar een nieuwbouw of gerenoveerde woning in een slecht bekend staande wijk. De belangrijkste voorwaarden zijn: de aanwezigheid van een tuin (37 procent), een goede bereikbaarheid van de wijk (37 procent) en een eigen parkeerplaats (35 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 1.100 woonconsumenten.

Reageer op dit artikel