nieuws

Mexico-stad verdeeld over OMA-toren

Geen categorie

De inwoners van Mexico-stad zijn verdeeld over het plan voor de bouw van een 300 meter hoge toren in de wijk Lomas de Chapultepec. Tegenstanders vinden dat de Torre Bicentenario, een ontwerp van het Rotterdamse Office for Metropolean Architecture (OMA) van architect Rem Koolhaas, misstaat in een wijk met overwegend laagbouw.

Gabriela Cuevas, de hoogste bestuurder van Lomas de Chapultepec, wees er in de vrijdageditie van de Spaanse krant El País op dat volgens de wet in zijn wijk tot hooguit 20 meter hoogte mag worden gebouwd. Burgemeester Marcelo Ebrard van Mexico-stad is echter een groot voorstander van het project. Hij vindt dat flexibel met de wet moet worden omgegaan. Volgens hem zal de stad er door de bouw van de toren beter gaan uitzien. 

De oplevering van de toren is voorzien in september 2010 ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van het begin van de Mexicaanse onafhankelijkheidsstrijd.

Reageer op dit artikel