nieuws

Interieur – Stoelen met extra functies

Geen categorie

Het Deense designmerk Gubi dankt haar faam aan de Gubi Chair, wiens vriendelijke ronde vormen en ranke stalen onderstel in wachtruimtes en kantoren over de hele wereld zijn terug te vinden.

Aan de zeer uitgebreide collectie – de zitkuipen van de stoelen zijn in allerlei verschillende varianten en materialen verkrijgbaar – is onlangs een kuip van het synthetische materiaal HiRek toegevoegd. Het ontwerpbureau Komplot ontwikkelde een kuip in de bekende ronde vorm, die ook buiten kan worden gebruikt en in verschillende kleuren kan worden geleverd. Doordat de kuip in de fabriek wordt gegoten, is de productie minder kostbaar en is de stoel tegen een lagere prijs te leveren. Ook de HiRek-versie kan worden gestoffeerd en is leverbaar met dezelfde drie onderstellen: slede, vier poten en een draaipoot.Daarnaast heeft Gubi een serie uitgebracht die is voorzien van een laagje vilt, waardoor het geluid absorbeert. Deze akoestische meubelcollectie bevat een traditionele stoel met of zonder armleuningen, een relaxfauteuil, een lichte, stapelbare tafel en twee ruimteverdelers van verschillende hoogte. 

Gubi wordt in Nederland geïmporteerd door SV Interieurgroep in Rotterdam. 

www.gubi.com

www.sv.nl

Reageer op dit artikel