nieuws

Interieur – Ronde tafel maakt comeback

Geen categorie

Al jarenlang domineren strakke, rechthoekige tafels de interieurs. Op de design- en meubelbeurzen in Keulen, Parijs en Milaan doken echter weer ronde eettafels op. Dat werd tijd, vindt ontwerper Roderick Vos.

Interieur – Ronde tafel maakt comeback

Er is volgens hem een groot tekort aan verrassende ronde tafels. Daarom ontwierp hij de tafel Popov voor Linteloo. De ontwerper omschrijft het meubel zelf als ‘een circustafel met scheve poten’, vandaar de naam (Oleg Popov was een wereldberoemde clown uit het Moskouse staatscircus). Maar het idee erachter is serieus: volgens Vos creëert een rechthoekige tafel afstand en is een ronde tafel intiemer. Popov is vervaardigd van multiplex en de bladen zijn er in drie doorsneden: 180, 148 en 130 cm. De tafel is verkrijgbaar in drie semi-transparante tinten, getiteld Ash, Gold en Offwhite, en in diverse dekkende tinten. 

www.linteloo.nl

www.roderickvos.nl

Reageer op dit artikel