nieuws

Interieur – Golvend Corian aan de wand

Geen categorie

Onlangs lanceerde het Franse bedrijf Marotte, bekend van de decoratieve houtpanelen, de serie ‘Design by Marotte’. Dit is een nieuwe collectie decoratieve panelen van Corian, vervaardigd in samenwerking met DuPont. Marottes expertise in bewerkingstechnieken en sculptuur, toegepast op Corian, maakte het mogelijk innoverende driedimensionale effecten te creëren. Volgens de fabrikant opent dit nieuwe perspectieven voor interieurarchitectuur en projectinrichting.

Interieur – Golvend Corian aan de wand

De collectie bestaat uit zeven decoratieve panelen in drie basislijnen, die bestaan uit een drager van mdf waarop een met CNC (Computer Numerical Control) gevormd blad van Corian is bevestigd. Het paneel Thalweg roept met haar reliëf de duinen van de Sahara in herinnering en is beschikbaar in verschillende dessins, waaronder een met onregelmatig gesneden groeven, die ideaal is voor wandbekleding, meubilair en deuren. Een andere, met fijnere groeven, is meer geschikt voor kleinere oppervlakten.

Drop, met een grafische honingraatstructuur, is leverbaar in twee dessins: één met zeer fijne uitsnijdingen om accenten te leggen of voor klein meubilair, de andere is sterk grafisch en zeer geschikt voor designtoepassingen. Zen Wave doen denken aan een wateroppervlak met rustgevende golven en kent twee patronen, waaronder één met houtfineer (wengé, eik of kers). Diepere golven biedt het paneel Zen Wave Wave. 

Alle panelen kunnen eenvoudig worden gebruikt en geïnstalleerd met de gebruikelijke bevestigingstechnieken, of met de klemmen op het paneel die vastklikken in een rails op de wand. 

www.marotte.fr

Reageer op dit artikel