nieuws

Door naar de tweede ronde

Geen categorie

De nominaties voor de tweede ronde van de prijsvraag ‘1:500 Ontwerp Heesterveld – Stimuleringsprijsvraag voor wonen en woonomgeving’ zijn bekend gemaakt door woningcorporatie Ymere.

De genomineerden:

1507575 (Mengen en Loslaten) – Micha de Haas architecten
Bigi Blinxz – Bureau Inbo
Bijlmer Kleinhandelsgebouw – FARO architecten
BijlmerMEER – Jan Dittmar architecten
Heesterveld 2.0 – Bureau Marco Henssen architecten
Metrohalte Bijlmerpark – M3H architecten

Sinds 1999 schrijft woningcorporatie Ymere iedere twee jaar een prijsvraag uit voor architectuur, beeldende kunst, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Hiermee wil zij de visievorming voor de inrichting van een stedelijke woonomgeving stimuleren. Dit jaar staat Heesterveld in Amsterdam Zuidoost centraal. Doel is om het winnend ontwerp te realiseren.   

Eind juni 2007 toetste de jury de ingezonden ideeën aan vier ‘kernbegrippen’: identiteit van Heesterveld, realiseerbaarheid, ontwerp in context van de wijdere omgeving en de relatie tussen openbaar en privé. Er waren in totaal 38 ideeën ingezonden. De zes genomineerden werken hun idee uit tot een concreet ontwerp en op 9 november wordt tijdens een laatste debat de winnaar van ‘1:500 Ontwerp Heesterveld’ bekend gemaakt. De ingediende ontwerpen worden gepresenteerd in het NAi, mede-organisator van de prijsvraag, en in het informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. 

www.ymere.nl

Reageer op dit artikel