nieuws

Demakersvan naar New York

Geen categorie

Ze zijn eigenlijk nog maar net afgestudeerd aan de Design Academy, maar het werk van de drie ontwerpers achter Demakersvan behoort nu al tot de moderne designklassiekers.

Demakersvan naar New York

Het krukje Miss Judith van Judith de Graauw is onlangs opgenomen in de collectie van het Museum of Modern Art in New York. Het bijzondere van Miss Judith, ook wel onder de naam Lost and Found Stool gepresenteerd, is de constructie. Het karakteristieke, ‘dikke’ stikwerk van het leer is tot stand gekomen met technieken en machines uit de schoenmakersindustrie. De Graauw ontwierp het krukje voor de Brabantse fabrikant Montis in 2006. 

Haar collega Jeroen Verhoeven viel al eerder dezelfde eer te beurt. Zijn afstudeerproject Cinderella is ook aangekocht door het MoMA. Dit is een tafel die van verschillende kanten kan worden bekeken, waarbij hij het silhouet krijgt van twee klassieke salontafels. De organische vorm met houtnerfstructuur is tot stand gekomen doordat de tafel is gefreesd uit een blok van op elkaar gelijmde lagen multiplex.

www.demakersvan.com

 

Reageer op dit artikel