nieuws

Casa Nova 2007 van start

Geen categorie

Het Stadsgewest Haaglanden daagt ontwerpers uit om met een innovatief woonconcept deel te nemen aan de woonideeënwedstrijd Casa Nova. De prijsvraag staat in het teken van het thema `Wonen met Water’. Gebieden zullen in de toekomst vaker overstromen of zelfs gedurende een groot deel van het jaar onder water staan.

Omdat onze ruimte schaars is, moeten deze waterreservoirs worden gecombineerd met andere functies, zoals bijvoorbeeld wonen. De combinatie van wonen en water vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen. Inzenden kan door ontwerpbureaus op het gebied van architectuur en stedebouwkunde, onderwijsinstellingen, studenten of door iedereen met een creatief idee.

Het Stadsgewest heeft, in samenwerking met Waterkade Haaglanden en Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland (ONW) drie locaties aangewezen waar deelnemers een keuze uit kunnen maken voor een ontwerp. De locaties bevinden zich in het plan??? ‘Het Nieuwe Water’ (voorheen Poelpolder), gelegen tussen de kernen `s-Gravenzande en Naaldwijk in de gemeente Westland.

Uit de nominaties worden drie prijswinnaars gekozen. Deze worden tijdens het jaarlijkse Woonvisiedebat Haaglanden in het najaar bekend gemaakt. 

Klik hier voor meer informatie. 

Reageer op dit artikel