nieuws

Uitslag Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip

Geen categorie

Op vrijdag 29 juni jl. maakte Hamit Karakus, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening Rotterdam, samen met jurylid Ergün Erkoçu, artistiek directeur MEMAR.DUT©H architects, de winnaars bekend van de openbare projectprijsvraag ‘Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip’.

Uitslag Nieuwe toegangen voor de koppen van de Peperklip

Ilse Bakker veroverde met haar inzending ‘DCCXXXIX’ de eerste prijs. Ruud Kouwenberg en Bart Haazen kregen met ‘Ruba II’ de tweede prijs. De derde prijs ging naar ‘Open Voeg’ van Sebastiaan Veldhuizen, Job Nieman en Raul Wallaart (qenep architectuur). 

Hanneke la Mark en Gerd Peters verwierven met ‘De Peperklip ontluikt’ een eervolle vermelding. 

De uitschrijver van de prijsvraag, Vestia Rotterdam Feijenoord, doet sinds vijf jaar veel om een betere leefomgeving te creëren voor de bewoners van het gebouw De Peperklip, zowel op sociaal als fysiek gebied. De aanpak van de entrees van de hoogbouw is hier een onderdeel van. Dertig jonge (interieur)architecten streden mee in de prijsvraag met hun ontwerp voor zes veiligere entrees van het markante wooncomplex. Het winnend ontwerp zal in samenspraak met Vestia worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Tot en met 29 juli is op de Vuurplaat (de uiterste hoek van het binnenterrein van de Peperklip) een tentoonstelling te zien met daarin alle inzendingen De entree tot het binnenterrein is te vinden aan de zijde van het Lodewijk Pincoffsplein.

Reageer op dit artikel