nieuws

Techniek – Vloer met diepte

Geen categorie

Bolidt creëert door middel van een speciale techniek dieptewerking in haar vloer. Door toepassing van deze techniek is Bolidt in staat een vloer te maken, die door lichtinval en schaduwwerking een diepte-effect heeft. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor vloerontwerpers, die gewend zijn vooral in het tweedimensionale vlak te werken.

Bolidt heeft jarenlang aan de driedimensionale techniek gewerkt en heeft hiervoor patent aangevraagd. In de ‘vloer met diepte’ worden op twee niveaus in de vloer kleurvlakken aangebracht. De eerste laag is een uni-kleur, in de vorm van een coating of een pigmentlaag. In de tweede laag kan ieder patroon worden gemaakt, dat de vloerontwerper wenst. Tussen de twee lagen bevindt zich een lichtdoorlatende kunststof, waardoor het patroon lijkt te zweven. De dieptewerking wordt versterkt door licht en schaduw. 

De diverse lagen in de afwerkingsvloer worden gemaakt van één- of meercomponenten kunsthars. 

http://design.bolidt.nl

Reageer op dit artikel