nieuws

Techniek – StoReno-systeem geeft Haagse Katerstraat kleurrijk uiterlijk terug

Geen categorie

De gevels van de woningen aan de Haagse Katerstraat zijn grondig gerenoveerd met het StoReno-systeem. Een verkeerde toepassing van gevelisolatie heeft scheurvorming en plaataftekening in enkele gevels veroorzaakt. Andere gevels waren ernstig vervuild. Met het StoReno-systeem zijn de beschadigde gepleisterde gevels gesaneerd zonder bijzondere voorbehandeling of reparatie van de ondergrond.

Techniek – StoReno-systeem geeft Haagse Katerstraat kleurrijk uiterlijk terug

Het StoReno-systeem van Sto Isoned bestaat uit platen van 8 mm dikte. De platen bestaan uit glasgranulaat met bindmiddelen. De platen worden door middel van lijm en een speciaal ontwikkelde plugtechniek op de bestaande ondergrond gemonteerd. De afwerking geschiedt met een mortelweefsellaag die zeer elastisch en stootvast is. Na voldoende droging is de sierpleister geschilderd in zonnige kleuren. De verf moet alg-aangroei en ernstige vervuiling in de toekomst voorkomen.  

Omdat het bij deze wijze van saneren niet nodig is de bestaande gevelsystemen te slopen, zijn de kosten van een renovatie van te voren goed te calculeren. Tevens blijft de overlast voor de omgeving beperkt. Het StoReno-systeem is geschikt voor zowel geïsoleerde en ongeïsoleerde gevels.

www.stoeu.com 

Reageer op dit artikel