nieuws

Techniek – Dimbare spaarlamp

Geen categorie

Tot op heden konden spaarlampen niet gedimd worden met dimmers die voor gloeilampen worden gebruikt. Megaman introduceert nu de eerste traploos dimbare spaarlamp.

Techniek – Dimbare spaarlamp

De Dimmerable is dimbaar tot tien procent (57 lm) en werkt met alle bestaande draai-, schuif- en elektronische dimmers. De lamp heeft een levensduur van 10.000 branduren en dus een hoog rendement. Het gebruik van één Dimmerable spaarlamp levert een CO2 besparing op van 211 kg ten opzichte van een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst. De nieuwe lamp komt in augustus op de markt en is leverbaar in diverse uitvoeringen, o.a classic, kaars, tube en GU10.

De Dimmerable is genomineerd voor de ETOP Innovation Awards 2007.

www.megaman.nl

Reageer op dit artikel